unelmatyö

Unelmatyö

Unelmatyö on mahtipontisen kuuloinen sana, joka vaikuttaa joltakin saavuttamattomalta haaveelta. Minulta kysytään usein mitä unelmatyö tarkoittaa ja mitä se oikeastaan on? Halusin kirjoittaa tämän tekstin luettavaksesi, että ymmärtäisit mitä unelmatyö tarkoittaa ja miten helppo se on oikeastaan jokaisen meistä saavuttaa.

Unelmatyö on eri asia kuin haaveammatti

Nyt ihan alkuun on hyvä erottaa muutama käsite toisistaan, sillä unelmatyö on tosiaankin eri asia kuin haaveammatti. Jos haaveilit lapsena poliisin tai lentoemännän työstä, niin ne eivät välttämättä ole sinulle oikeita unelmatöitä enää nyt aikuisena.

Jos haaveilit lapsena poliisin tai lentoemännän työstä, niin ne eivät välttämättä ole sinulle oikeita unelmatöitä enää nyt aikuisena.

Tai jos nyt aikuisena haaveilet arkeologin ammatista, niin se ei siltikään ole välttämättä juuri se sinun unelmatyösi. Haaveammatti ei tietenkään poissulje unelmatyötä (tai toisin päin), mutta on silti epätodennäköistä.

Mitä unelmatyö on?

No mitä se unelmatyö sitten on? Unelmatyö on yksinkertaisimmillaan sitä työtä, jota haluaisit tehdä juuri nyt. Se voi olla samalla alalla työskentelyä millä nyt jo työskentelet, mutta eri paikassa tai eri näkökulmasta. Tai sitten unelmatyösi voi löytyä täysin uudelta eri alalta, josta olet saanut (tai tulet löytämään) jonkin kipinän ajatuksiisi. Kuulostaa yksinkertaiselta – eikö?

Unelmatyösi on sitä työtä, jossa viihtyisit ja kokisit tällä hetkellä parhaiten työn imua. Työn imuhan tarkoittaa puhtaasti työssä koettavaa innostuksen ja ilon tunnetta, joka saa työtehtävän tuntumaan työn sijasta melkein harrastukselta. On ihanaa saada haastaa itseään ja osaamistaan ja miten hyvä fiilis tuleekaan onnistumisen kautta! Työn imua voi kokea jokaisessa työssä alasta riippumatta. On tutkittu, että työn imu on yksi parhaiten työuupumukselta suojaavista tekijöistä. Työn imu myös sitouttaa työntekijöitä työpaikkoihin.

Oletko sinä kokenut joskus työn imua? Oletko innostunut jostain työtehtävästi niin paljon, että olisit kokenut saavasi melkein jopa jotain supervoimia sen tekemiseen, koska se on ollut niin mielenkiintoista?

Unelmatyöllä ei ole muita raameja kuin ne, jotka itse sille asetat. Yhtä hyvin yritysjohtaja voi unelmoida vaatemyyjän työstä, kuin vaatemyyjä koodarin työstä, kuin koodari sairaanhoitajan työstä ja sairaanhoitaja yritysjohtajan työstä. Tai sitten jos rakastat nykyistä työtäsi, mutta siitä tuntuu puuttuvan vielä jokin palanen, niin voisitko löytää unelmatyösi toisesta alan yrityksestä, alan opettamisesta tai vaikka kehittämistyöstä?

Unelmatyö muuttuu eri elämäntilanteissa

unelmatyö

Kuten aiemmin totesin, niin unelmatyö on sitä työtä, jota haluaisit tehdä juuri tällä hetkellä. Kymmenen vuotta sitten unelmatyösi oli luultavasti ihan erilainen kuin tänä päivänä ja vastaavasti kymmenen vuoden päästä se on varmasti taas jotain ihan muuta. Tämä on ihan normaalia, eikä sitä kannata pelästyä.

Parikymppisenä unelmatyö on siis erilaista, kuin vaikka perheenperustamisen ja pikkulapsiajan jälkeen, kun taas viisikymppisenä haluaisit tehdä jo ihan erilaisia asioita työksesi.

Jokaisen elämänvaiheesi unelmatyöhön liittyy aina omanlaisia elementtejä, kuten työajat, työn kuormittavuus tai vaikka työn arvot.

Nykyaikana ihmisellä on keskimäärin* kolme eri työuraa työelämänsä aikana, joten nyt ei tarvitse pelästyä sitä, että pitäisi päättää jotain lopullista ja löytää se paikka missä ollaan sitten eläkeikään asti.

*Ja tähän vielä sellainen huomio, että keskimäärin kolme tarkoittaa sitä, että osa jämähtää jo ensimmäiseen työpaikkaansa ja toisilla niitä voi olla useampia.

Mikä estää unelmatyön löytymisen?

Tähän haluaisin vastata yksinkertaisesti, että uskalluksen puute.

Ensiksikin se, että ei uskalleta raottaa sitä omaa verhoa ulkomaailmaan ja kurkata mitä kaikkea olisi tarjolla. Vellotaan mieluummin siinä pienessä surkeudessa, että ei minulla ole mahdollisuutta tai en minä pysty. Tehdään ehkä työtä, joka ei tunnu enää oikealta, mutta kun nyt kerran on alettu sitä työtä joskus tekemään…

Toiseksi se, että ei uskalleta luopua. Oman unelmatyön saavuttamiseksi pitää tehdä paljon töitä, mutta myös vähän uhrauksia ja luopua jostain. Ei voida syödä ja säästää kakkua. Tästä hyvä esimerkki on vakituinen työsuhde. Meissä suomalaisissa on sellainen jännä sisäänrakennettu oppi, että kerran kun vakityön saavuttaa, niin siitä ei sitten luovuta. Miksi ei? Kysynpähän vaan. Ei se sitä tarkoita, että jos luopuu vakityöstään, niin ei voi koskaan enää sellaista löytää. (Sitä paitsi työelämä on menossa koko ajan enemmän ja enemmän projektityölähtöiseksi, sanokaa minun sanoneeni ?) Toinen hyvä esimerkki on palkka. Jos olet yritysjohtaja, mutta haaveilen vaatemyyjän työstä, niin onhan se selvää, ettei näissä palkka kohtaa. Siinä kohti pitää miettiä mikä on itselleen kaikkein tärkeintä ja mistä on valmis luopumaan.

Meissä suomalaisissa on sellainen jännä sisäänrakennettu oppi, että kerran kun vakityön saavuttaa, niin siitä ei sitten luovuta. Miksi ei? Kysynpähän vaan.

Kolmantena se, että ei uskalleta lähteä löytämään omaa unelmatyötään. Voi olla tunne, että nykyisessä työssä jokin hiertää, mutta ei osata tunnistaa mikä. Halutaan muutosta, mutta ei ole mitään hajua mikä se muutos voisi olla tai mistä lähetä liikkeelle. No tämä ei sinänsä ole ongelma, koska tähän löytyy apua kyllä.

Koska unelmatyö ja sen löytyminen on yksi lempilapsistani, niin voisin kirjoittaa tästä aiheesta vaikka kuinka paljon. Parempi kuitenkin lopettaa tältä erää tähän ja päästää sinut pohtimaan teetkö jo unelmatyötäsi tällä hetkellä tai uskaltaisitko löytää oman unelmatyösi?

-Mia

Seuraa minua LinkedInissa, Instagramissa tai Facebookissa ja inspiroidu ajankohtaisista asioista!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.