toimiva työyhteisö

Toimiva työyhteisö ja työelämän ässät

Mitä työyhteisö tarvitsee toimiakseen? Miksi jotkut työyhteisöt ovat toimivampia, tehokkaampia ja tuloksellisimpia kuin muut?

Kaikki meistä on varmasti työskennellyt työuransa aikana yhteisössä, joka toimii loistavasti ja myös sellaisessa työyhteisössä mikä ei toimi yhtään sinnepäinkään.

Lupasin aiemmassa kirjoituksessani kertoa tarkemmin mikä on työelämän ässät ja tämänkertainen julkaisu on omistettu näille peruskulmakiville, jotka saavat työyhteisön joko toimimaan tai pilaavat sen kokonaan.

Saanko esitellä – työelämän ässät!

Ensimmäinen S-kirjain on sokeri.

sokeri

Sokeri on makeaa ja miellyttävää, mutta liikaa käytettynä vaarallista. Työelämässä sokeri näkyy hyvänä palautteena, toisten aitona kehumisena ja kannustamisena, sekä siinä, että kaikki on aina hyvin. Sokeri saa meidät pysymään turvallisella mukavuusalueellamme ja tuntemaan olomme hyväksi.

Jokainen työyhteisö ja työntekijä tarvitsee sokeria jaksaakseen työssään ja kokeakseen työnsä merkitykselliseksi. Me ihmiset kaipaamme onnistumisia ja positiivista vahvistusta työyhteisöltä. Kun sokeria on tiimissä tai työyhteisössä tarpeeksi, niin yhteistyö sujuu mutkattomasti ja kaikki viihtyvät työssään.

No mikä vika sokerissa sitten on? Oikeassa mittasuhteessa sokeri on siis välttämätöntä työyhteisössä, mutta liikaa käytettynä se saa kehittymisen pysähtymään. Miksi ponnistella ja kokeilla uusia juttuja, kun nyt on jo niin hyvä olla. Sokeri saa meidät keskittymään vain nykytilanteeseen ja maailman pyörimään oman napamme ympärillä.

Toinen S-kirjain on suola

suola

Suola maustaa asioita, mutta sitä ei voi käyttää liikaa tai sen vaikutus kääntyy itseään vastaan. Työelämässä suola vastaa kehityskohteita, muutoksen tarvetta ja esimerkiksi rakentavaa palautetta, jota kukaan ei halua antaa tai vastaanottaa. Suola saa meidät siirtymään epämukavuusalueellemme ja sitä herkästi kavahdetaan.

Jos työyhteisössä käytetään suolaa reilusti, niin kaikki me tiedämme, että se on pidemmän päälle terveydelle vaarallista. Jos aina keskitytään positiivisten asioiden sijaan negatiivisiin tai pelkkiin kehityskohteisiin, niin työyhteisö ei voi voida hyvin. Yksinkertaisesti jos suolaa on liikaa, niin kukaan ei kestä tai viihdy työssään. Tämä voi näkyä työyhteisössä nopeana vaihtuvuutena tai vaikka runsaina sairaspoissaoloina. Ei tarvita kuin yksi työntekijä tai esihenkilö heiluttelemaan suolapurkkia jatkuvasti liian rajusti, niin sillä saadaan suolattua koko työyhteisö.

Mihin sitä suolaa sitten tarvitaan? Suola saa meidät siirtymään hetkeksi epämukavuusalueelle, jossa voimme vasta kehittyä. Suola oikeassa määrin saa meidät janoamaan uutta ja muutosta, keksimään uusia innovaatiota ja kokeilemaan uusia tekniikoita.

Kolmas S-kirjain on sitruuna

sitruuna

Sitruuna on kirpeä yksityiskohta, joka aina välillä yllättää. Sitruuna on hapan, mutta myös antibakteerinen, joka saa vääränlaisen kehityksen tai kasvun pysähtymään. Työelämässä sitruuna kuvastaa vaikeita ja vakavia asioita, joille on pakko tehdä jotain välittömästi. Nämä asiat voivat olla esimerkiksi reklamaatioita tai vaikka läheltä piti -tapahtumia.

Kukaan ei haluaisi törmätä työelämässä sitruunoihin, mutta jokaisen kohdalle ne osuvat joskus. Naamaan lävähtävä sitruunan siivu asiakkaan heittämänä saa meidät havahtumaan ja tarkastelemaan toimintaamme kriittisesti, sekä tekemään välittömiä korjausliikkeitä. Työpaikalla tapahtuva ikävä läheltä piti -tilanne saa silmämme avautumaan äkisti ja joudumme ottamaan uudet toimintatavat käyttöön ilman vitkastelua ja erillisten työryhmien perustamisia.

Jos sitruunoita ei oteta vakavasti, niin lopulta suuhun jää pelkkä hapan maku. Sitruunoita tarvitaan siis herättelemään ja ravistelemaan työyhteisön toimintaa.

Toimiva työyhteisön rakenne

Työelämän tasapaino tarvitsee kaikkia ässiä sopivassa suhteessa. Tarkastellaan seuraavaksi mahdollisuuksia.

Sokeri ja suola

Kuten aiemmin totesin, niin hyppysellinen suolaa tarvitaan maustamaan makeita asioita – kukapa ei pitäisi esimerkiksi Salted Caramel -suklaasta. Kun yltäkylläiseen sokerihuuruun lisätään vähän suolaa sekaan, niin työyhteisö ja sen toiminta on valmis kehittymään. Siirrytään hetkeksi mukavuusalueelta sivuun ja saadaan aikaiseksi uutta. Ilman suolaa siis sokerinen tyytyväisyys pysäyttää kehittymisen.

Sokeri ja sitruuna

Makeudesta nauttivaan työyhteisöön, kun lisätään muutama siivu hapanta sitruunaa ja pistetään vielä vähän vettä myllyyn, niin käsissämme on äkkiä lemonadea, jota voidaan tituleerata tässä yhteydessä myös mahdollisuudeksi fokusoitua tekemiseemme. Olemme edelleen tyytyväisiä työhömme, mutta sitruuna saa meidät keskittymään olennaiseen ja paneutumaan työhömme entistä tiiviimmin. Projektit saavat uutta pontta ja ne valmistuvat ajallaan. Haluamme olla hyviä siinä mitä teemme ja haluamme myös asiakkaiden huomaavan sen.

Suola ja sitruuna

Suola ja sitruuna yhdessä antavat meille mahtavan kombon, jonka maku saa suussa aikaan räjähtävän tunteen. Sitruuna työntää meitä kehittymiseen ja suola antaa keinot kehittyä. Näiden kahden yhdistelmä voi tuntua arjessa ajoittain piinaavalta ja raastavalta, mutta lopulta voimme huomata huikeita onnistumisia ja räjähtäviä kasvutuloksia. Suola ja sitruuna eivät voi hallita tekemistämme koko ajan, vaan niitä voi käyttää ainoastaan ajoittain, muuten työyhteisö alkaa tuntua karvaalta.

Sokeri, suola ja sitruuna – kaikki työelämän ässät

Yhteenvetona siis kertaan, että kun kaikkia ässiä on sopivassa suhteessa, niin siitä löytyy työelämän tasapaino. Jokaisella yksittäisellä työntekijällä tai kokonaisella työyhteisöllä on mahdollisuus kasvaa, kehittyä ja samalla nauttia työstään jokaisena päivänä. Kaikki tahot haluavat antaa parhaansa ja kokea yhdessä huikeita onnistumisia.

 Tasapainossa oleviin työpaikkoihin halutaan aidosti sitoutua ja sitoutuneet työntekijät ovat tärkein voimavaramme kilpailussa.

Pieni varoitus

Kun pikkujouluaika lähestyy poikkeusajasta huolimatta, niin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota seuraavaan asiaan;
Jos työyhteisösi on jostain syystä painottunut tällä hetkellä pelkästään vain sitruunaan ja suolaan, niin siihen kun yhdistää vielä alkoholin, voi äkkiä saada aikaan jotain peruuttamatonta, jota ei enää paljon sokerikuorrutteet pelasta.
Ollaan siis järkeviä myös tässä asiassa.
pikkujoulut

Jos nyt tuntuu, että jokin kulmakivi on vinossa, niin kannustan ottamaan asian rohkeasti esiin – vain sitä kautta on mahdollisuus opetella elämään tasapainossa ilman turhaa kuormittavuutta. Aidossa tiimityössä on mahtavaa voimaa, joka kestää myös tilapäisen kriittisen tarkastelun.

Voit jakaa tätä kirjoitusta vapaasti kaikille, joita arvelet aiheen kiinnostavan. Sisällytäthän jakoon aina kuitenkin lähteen.

Mukavaa työviikkoa just sulle!

-Mia

P.s. 13.11.2020 Perjantain virtuaalikahveilla puhutaan just tästä, tule rohkeasti mukaan!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.