Näin löydät unelmatyösi helpoiten

Näin löydät unelmatyösi helpoiten

Oletko joskus miettinyt, että olisi paljon helpompaa, jos joku kertoisi sinulle mitä kaikkea työelämällä voisi olla vielä tarjottavana juuri sinulle? Jos joku kertoisi sinulle suoraan, että näin löydät unelmatyösi helpoiten?

Tässä artikkelissa autan sinua ymmärtämään miksi et ole vielä löytänyt unelmatyötäsi ja paljastan miten ihan oikeasti löydät unelmatyösi helpoiten.

En tiedä yhtään mitä haluan

Kuulostaako tutulta lauseelta? Tämä on lause, jonka kuulen työssäni ehkä useimmiten. Samalla tähän lauseeseen kiteytyy lukemattoman paljon epätoivoa ja turhautumista. Pitäisi osata samalla tunnistaa omia vahvuuksiaan ja intohimon kohteitaan, kun samaan aikaan on ihan hukassa siitä mitä haluaisi tehdä.

Voisiko kohdallasi olla kyse siitä, että et ole tottunut laittamaan itseäsi etusijalle? Oletko oppinut jo kuuntelemaan itseäsi ja tiedätkö missä olet hyvä ja mistä ihan oikeasti nautit?

Voin lohduttaa sinua sillä, että ammatinvaihtaminen aikuisena on aina suuri henkilökohtainen kriisi, koska silloin joudut analysoimaan itseäsi ja käsittelemään elämäsi suuria kysymyksiä, sekä tekemään suuria päätöksiä. Ja se ei ole aina helppoa.

Haluan löytää unelmatyöni, mutta en tiedä miten

Työelämän PT

Toivottavasti olet jo lukenut Pikaoppaan alanvaihdosta ja ottanut ensimmäiset konkreettiset askeleesi alanvaihdon suuntaan? Jos et vielä ole, niin suosittelen lämpimästi paneutumaan niihin ihan ensimmäisenä.

Jos vielä tämänkään jälkeen sinulla ei vieläkään ole pienintäkään ajatusta siitä, miten unelmatyösi voisi löytyä, niin tulet luultavasti tarvitsemaan apua asian kanssa.

Joko et uskalla tehdä päätöksiä edes ajatusten tasolla tai sitten tarvitset sparrausapua oikeiden johtolankojen löytämiseksi.

Aika ei helpota, aika vain hämmentää sinua

Olet ehkä ajatellut, että kyllä ajan kanssa keksit sitten mikä työ voisi olla se sinun unelmatyösi? Ehkä jos nyt ei tule mieleen, niin ehkä myöhemmin sitten. Nyt minun pitää paljastaa sinulle raaka totuus. Ei tule. Ei tule, vaikka kuinka yrität.

Itseasiassa aika on luultavasti yksi pahimmista vihollisistasi. Tuudittaudut siihen, että sinun ei tarvitse tehdä vieläkään päätöksiä tulevaisuutesi suhteen ja jatkat samaa epävarmuudessa kellumista, kuin mitä tähänkin asti. Aika ei löydä sinun unelmaduuniasi, eikä tarjoile sitä eteesi – sinun pitää itse tehdä asian eteen töitä.

Mitä enemmän aika kuluu, niin sitä enemmän koet kiireen ja paniikin tuntua siitä, että nyt pitäisi jo keksiä jotain ja se juuri saa ajatuksesi kulkemaan samaa ympyrää. Se on ikään kuin noidankehä tai mantra, joka toistaa itseään päivästä ja viikosta toiseen ja estää sinua ajattelemasta boksin ulkopuolelta.

Näin löydät unelmatyösi helpoiten

Työelämän personal trainer

Sitten päästään itse asiaan ja pääsen kertomaan sinulle: Näin löydät unelmatyösi helpoiten!

Siihen on oikeastaan yksi ja helppo keino: Hanki itsellesi Työelämän Personal Trainer.

Kuten tuossa aiemmin jo vihjasinkin, niin jollet ole vieläkään löytänyt mitään suuntaa unelmatyösi löytämiseksi, niin sinun on turha jäädä yksin räpiköimään näin tärkeän asian äärellä. Saatat ihan oikeasti tarvita ammattilaisen apua ja pientä tönäisyä oikeaan suuntaan, jolloin työelämän PT on aidosti helpoin ratkaisu.

Liikunta-alalla PT on jo meille suomalaisille hyvinkin tuttu käsite, mutta työelämän PT-kulttuuri on vasta pikkuhiljaa rantautumassa tänne meille. Jos siis voisit kuvitella hankkivan Personal Trainerin vapaa-aikaasi varten, niin miksi ihmeessä et uskaltaisi hyödyntää samaa myös työelämässäsi?

Otathan kuitenkin nämä asiat huomioon Työelämän Personal Traineria valitessasi:

Henkilökemioiden tulee kohdata: Työelämän PT:n pitää olla sellainen henkilö, kenelle sinun on helppo kertoa asioita ilman turhaa jännitystä ja kaunistelua. Siksi kannattaa rohkeasti varata tutustumisaika ja päättää vasta sitten onko kyseinen PT juuri sinulle sopiva.

Työelämän Personal Training on maksullinen, mutta tehokas palvelu: Työelämän PT on joustava palvelu juuri sinua varten. Työelämän PT:n pitää osata ohjata sinua oikeaan suuntaan, ei koskaan antaa valmiita vastauksia, kuten vaikka TE-toimiston yleisessä Ammatinvalintaohjauksessa on joskus tapana tehdä resurssipulan vaivatessa.

Mikään ei siis estä sinua jatkamasta aiheen selvitystä itsenäisesti, mutta helpoin ja luultavasti nopein keino löytää uusi suunta työelämällesi on turvautua Työelämän Personal Traineriin. Valinta on tietysti sinun.

>> Täältä voit halutessasi aloittaa tutustumisen Työelämän PT-valmennuksiin >>

-Mia

Seuraa minua Instagramissa, Facebookissa tai LinkedInissa ja saat paljon ilmaisia vinkkejä tulevaisuuttasi varten!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.