Muuttuvan työelämän kyydissä

Muuttuvan työelämän kyydissä

Vuosi 2020 on mullistanut koko työelämän toimintakentän ja mikään tuskin enää palaa lähtöpisteeseen. Tilalle on tullut käsite uusi normaali.

Miten työelämä on muuttunut?

Keväällä 2020 Suomessa jouduttiin ottamaan pikavauhtia käytäntöön etätyöskentely kaikkiin mahdollisiin työtehtäviin. Sitä ennen etätyöskentely tuntui olevan vain harvojen ja valittujen neuvoteltu etuoikeus, josta toiset nauttivat ja toiset kadehtivat.

Aiemmin jos kerroit työskenteleväsi etänä, niin etätyötä tekemättömät mielsivät sinun olevan automaattisesti vapaalla tai ottavan työpäivän ainakin vähän rennommin.

Etätyöskentelyalustat, kuten Teams tai Zoom, olivat aiemmin olleet vain edistyneimpien yritysten ja yhteisöjen käytössä. Suuri tuntematon ja vähän pelottavakin käsite oli verkkokokoukseen osallistuminen, saatikka sellaisen järjestäminen.

Kuitenkin äkkiä oltiin siinä tilanteessa, että suurimman osan suomalaisista oli otettava valtava digiloikka ja sopeuduttava etätyöskentelyyn.

Kenelläkään ei olisi tullut edes mieleen, että esimerkiksi koulut voitaisiin sulkea ja jopa pienimmät alakoululaiset voisivat opiskella etänä verkkoympäristössä. Jos tällaista olisi ehdottanut muutama vuosi sitten takaperin, niin olisi saatu hyvät naurut – aivan mahdoton ajatus!

Kuitenkin äkkiä oltiin siinä tilanteessa, että suurimman osan suomalaisista oli otettava valtava digiloikka ja sopeuduttava etätyöskentelyyn. Osalle ihmisistä kevät 2020 oli varmasti yksi elämänsä vaikeimpia aikoja kaiken pelon ja epävarmuuden keskellä.

Keksittiin valtavasti uusia toimintatapoja työelämään nopealla aikataululla. Helppoa se ei missään nimessä ollut ja varmasti monta kertaa mietittiin, että mitenhän tässä nyt näin kävi.

Työelämä oli murroksessa ja jotain oli tehtävä. Osalta aloista työpaikat vähenivät radikaalisti ja osalta loppuivat työt kokonaan. Sitten on vielä se joukko, joiden työnteko muutti muotoaan – ehkä jopa lopullisesti.

Mikä on uusi normaali?

Uusi normaali on kuvastaa hyvin Suomen työelämän tämän hetkistä tilaa hyvin. Tätä kohti ollaan oltu menossa jo pitkän aikaa, mutta aikataulu meni niin sanotusti vähän uusiksi. Se mitä ajateltiin olevan ehkä viiden tai kymmenen vuoden päästä, niin se tippui syliimme kertarysäyksellä.

Tiedän, että osaa ihmisistä käsite uusi normaali ärsyttää suunnattomasti, koska he eivät koe mitään muutosta omaan työelämäänsä. He ovat jo pitkään työskennelleet sujuvasti verkossa ja hyödyntäneet luultavasti muutenkin sähköistä asiointia sujuvasti omassa elämässään.

Tiedän, että osaa ihmisistä käsite uusi normaali ärsyttää suunnattomasti, koska he eivät koe mitään muutosta omaan työelämäänsä.

Eniten uuden normaalin edessä ovatkin ne työntekijät, jotka eivät tienneet tämän kaltaisen työskentelyn olevan edes mahdollista. He ovat joutuneet opettelemaan työn tekemisen taidot ihan uudelleen. Jotkut näistä työntekijöistä ovat varmasti saaneet sitä kautta myös ahaa-elämyksiä ja sitä kautta sysäyksiä tulevaan. Jos työtä voi tehdä myös tällä tavalla, niin mitä kaikkea muuta voisikaan vielä olla tarjolla?

Monelle työnantajalle tämä uusi normaali on ollut varmasti suuri hämmästyksen paikka. Mitä ihmettä – työntekijät eivät sittenkään lorvineet kotona, eikä työn tuottavuus tippunut odotetusti. Joissakin tapauksissa, jopa työn tekeminen on tehostunut ja tuottavuus on nousussa. Työn tekemiseen on keksitty myös uusia luovia ratkaisuja. Tiedetään myös, että korona-aikana työntekijöiden sairauslomat ovat vähentyneet huomattavasti.

Siinä missä työntekijäpuoli on saanut nyt kaiken hämmästyksen keskellä uusia oivalluksia ja vaatimuksia työntekoon, niin työnantajapuolella kannattaa olla varpaillaan ja pyrkiä kovaa vauhtia sitouttamaan työntekijöitään. Parhaimmat ja edistyneimmät työntekijät nimittäin vaihtavat jatkossa varmasti entistä helpommin työpaikkaa, eikä silloin vaakakupissa paina enää työnantajan tarjoamat aikaan- ja paikkaan sitomattomat etätyöedut – niitähän on nykyään tarjolla kaikilla!

Tule keskustelemaan aiheesta virtuaalikahveille

Jatkossa perjantaisin on tarkoitus järjestää virtuaalikahveja muuttuvien aiheiden tiimoilta. Kahvit ovat avoimia kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Tule keskustelemaan ja verkostoitumaan!

Tsemppiä tihkusateen keskelle!

-Mia

2 kommentti

  1. […] aiemmin siitä, mitä on olla Muuttuvan työelämän kyydissä ja haluankin uuden normaalin kautta käsitellä mahdollisuuksia kahdesta eri näkökulmasta; […]

  2. […] Lue myös: Muuttuvan työelämän kyydissä […]

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.