Miten aloitat alanvaihdon helposti

Miten aloitat alanvaihdon helposti?

Oletko sinäkin miettinyt, että haluaisit löytää uuden alan, jolla työskennellä, mutta et yhtään tiedä mistä voisit lähteä liikkeelle?

Ymmärrän hyvin, sillä olen itsekin ollut aiemmin täysin samassa tilanteessa. Koska en halua, että sinä joudut painimaan tämän asian kanssa yksin, niin tässä artikkelissa tulen opettamaan sinulle, miten aloitat alanvaihdon helposti.

Artikkelin loppuun keräsin sinulle vielä muistilistan siitä, miten sinun kannattaa edetä seuraavaksi.

>>Olethan jo ladannut ilmaisen pikaoppaan alanvaihtoon?>>

Kartoita sinulle sopiva ala

Miten aloitat alanvaihdon helposti

Ihan ensimmäiseksi meidän tulee löytää sinulle sopiva ala, joka kiinnostaa ja jolla voisit kuvitella työskenteleväsi. Meillä jokaisella on paljon niitä aloja, joilla ei voisi missään nimessä työskennellä, mutta vähemmän niitä missä näkisi itsensä onnellisena työntekijänä.

Suosittelen lämpimästi sinulle tässä kohti ottamaan esiin kynää ja paperia ja aloittamaan yksinkertaisesti poissulkemistaktiikalla. Kirjoita paperille aluksi kaikki ne ammatit ja alat, jotka kiinnostavat (ja nimenomaan KAIKKI ammatit ja alat, tässä kohti ei vielä tarvitse sitoutua mihinkään!).

Vertaile yksityiskohtia

Seuraavaksi otetaan tarkasteluun listaamasi ammatit ja alat ja ruvetaan pohtimaan syvällisemmin sitä, sopisiko työ sinulle oikeasti. Tässä kohtaa käytetään jo vähän tiiviimpää siivilää. Jokaisen kirjoittamasi alan kohdalla kysy itseltäsi ainakin seuraavat asiat:

  • Sopiiko työajat elämäntilanteeseeni?
  • Millainen on työn sisältö?
  • Onko työ sinulle mielekästä?
  • Onko työn palkkaus sinulle riittävä?
  • Sopiiko työn fyysisyys sinulle tällä hetkellä?

Jos näiden kysymysten kohdalla huomaat, että jokin osa-alue työssä mättää pahasti, etkä sittenkään voisi työskennellä sillä alalla, niin vedä ala kylmästi yli listaltasi ja siirry seuraavaan alaan.

Selvitä mitä alalla työskentely vaatii

Nyt kun olet saanut haarukoitua sopivia aloja, niin nyt meidän on aika selvittää mitä kyseisillä aloilla työskentely vaatii ja miten sinä voisit päästä siihen pisteeseen.

Selvitä tarvitsetko opintoja työskentelyä varten? Millaista opiskelua; pitkää koulutusta vai lyhyempää vaihtoehtoa? Vaatiiko ala erityisosaamista tai sertifiointeja? Millaisia? Voisitko hyödyntää olemassa olevaa osaamista jollain tavalla?

Ota selvää alasta

Ota myös selvää valitusta alasta ja sen tulevaisuudesta. Luuletko, että työtä tulee riittämään vielä tulevaisuudessakin? Onko alalla tulossa jotain uutta kehitystä, josta olisit erityisen kiinnostunut? Mieti myös, miten voisit yhdistää sinulla jo olevaa osaamistasi johonkin uuteen innovaatioon.

Verkostoidu valmiiksi

Miten aloitat alanvaihdon helposti

Tässä kohtaa, kun mahdollisia aloja on löytynyt, niin pääsemme vihdoin verkostoitumaan. Äläkä nyt säikähdä, verkostoituminen ei ole vaikeaa ja sinä pystyt siihen varmasti.

Se mitä haluan sinun seuraavaksi tekevän, on selvittämään esimerkiksi jostakin käyttämästäsi sosiaalisen median palvelusta tuolla mahdollisella uudella alallasi työskenteleviä ja alan muita toimijoita. Seuraa, lue postauksia, kommentoi ja kysy rohkeasti lisätietoja, jotka sinua kiinnostavat. Ei tarvitse pelätä näyttävänsä hölmöltä kysyessään, vaan oikeasti ihmiset kertovat yleensä mielellään työstänsä kysyttäessä. Voit aloittaa, vaikka siitä millaista alalla on työskennellä ja minkälainen on alan toimijan oma tarina.

Tämä on erittäin tärkeää kahdesta eri syystä. Ensinnäkin saat itsellesi kaikkein arvokkainta tietoa alasta ja sillä toimimisesta, mutta toiseksi saat pikkuhiljaa jo valmiita kontakteja uudelle mahdolliselle työurallesi. Näin myös piilotyöpaikkojen löytyminen on huomattavasti helpompaa myöhemmässä vaiheessa.

Ota konkreettiset askeleet alanvaihdon suuntaan

Nyt seuraa henkisesti vaikein vaihe. Nyt pitäisi uskaltaa tehdä konkreettisia tekoja alanvaihdon suuntaan. Muista, että et ole vielä sitoutunut mihinkään, voit aivan vapaasti kartoittaa vielä vaihtoehtoja ja punnita omia tuntemuksiasi.

Ja mikä parasta, sinä olet jo aloittanut tämän muutoksen matkan ja ottanut ensimmäisen askeleen kohti tulevaa jo lukemalla tämän artikkelin tähän asti. Upeaa työtä!

Muistilista seuraavista askelista:

Miten aloitat alanvaihdon helposti

Muistilista seuraavista askelista:

  1. Ota kynää ja paperia. Listaa kaikki ne alat ja ammatit, joilla voisit työskennellä tällä hetkellä (Muista KAIKKI!).
  2. Vertaile alojen yksityiskohtia ja poissulje kaikki, joissa jokin tärkeä asia ei täytä vaatimuksiasi.
  3. Ota selvää mitä alalla (tai aloilla) tapahtuu tällä hetkellä ja tulevaisuudessa. Vieläkö ala tämän jälkeen kiinnostaa sinua?
  4. Etsi alalla toimijoita ja verkostoidu mahdollista tulevaa varten. Saa näin lisätietoja ja tärkeitä yksityiskohtia tietoosi.
  5. Uskalla ottaa seuraavat askeleet!

Minä tiedän kokemuksesta, että juuri sinä pystyt siihen! Ai mitenkö tiedän? No siitä, että olet tullut lukemaan tätä artikkelia, päässyt tähän asti ja olet valmis toimimaan muistilistan mukaisesti. Nyt jos milloin on aika luottaa itseensä. Toivottavasti nyt tiedät miten aloitat alanvaihdon helposti.

Jos vielä epäilyttää tai sinun on liian vaikea tarttua toimeen, niin muista, olen täällä sinua varten.

Jos vielä epäilyttää tai sinun on liian vaikea tarttua toimeen, niin muista, olen täällä sinua varten.

Tarvittaessa voit varata itsellesi kokeeksi yhden henkilökohtaisen valmennuksen, niin voimme ottaa seuraavat askeleet yhdessä.

>> Kokeile tehokasta työelämävalmennusta ja saavuta tuloksia nopeammin >>

-Mia

Seuraa minua Instagramissa, Facebookissa tai LinkedInissa ja saat paljon ilmaisia vinkkejä tulevaisuuttasi varten!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.