Mitä tekee onnellisuusvalmentaja

Mitä tekee Onnellisuusvalmentaja?

Onnellisuusvalmentaja kuulosta hirmu hienolta ja oudolta termiltä, mutta oikeastaan se on vain yksinkertainen apukeino, jolla voit parantaa sun arkea.

Me kaikki halutaan olla onnellisia, myös sä, eikö vaan?

Sujuva arki

sujuva arki

Onnellisuus on suuri osa meidän hyvinvointia ja ihan tavallinen arki määräytyy sen mukaan, miten onnellinen sä olet. Onnellisena sä luo hyvinvointia myös sun ympäristöösi ja olet kaikissa toimissasi tehokkaampi, luovempi ja hyväntuulisempi.

Iloisena ja innostuneena sulla on todennäköisesti paremmat edellytyksen sujuvaan ja  nautinnolliseen arkeen. Jos taas jokin hiertää ja tunnet itsesi onnellisen sijaan onnettomaksi, niin luultavasti voit pahoin takkuavassa ja raskaalta tuntuvassa arjessasi.

Otetaan niinkin arkinen esimerkki, kuin ruoanlaitto.

Onnettomana tuntuu helposti siltä, että ruoanlaitto on pakkopullaa, jossa pyörii ne samat ruoat viikosta toiseen. Tekisikö jotain kanasta vai jauhelihasta – kas siinäpä sama dilemma, kuin joka ikinen päivä tähänkin asti! Ei huvita syödä enää samoja ruokia, mutta ei kiinnosta oikeastaan nähdä vaivaa myöskään etsiä uusia reseptejä. Ei oikeastaan huvita mennä enää ruokakauppaankaan, kun sieltä tulee ostettua aina ne samat tylsät ostokset. Ottaa aivoon ja ärsyttää koko ruokapolitiikka, ihan sama, kunhan jotain tulee syötyä. Mietit, että kuinkakohan kauan ihminen voi elää pussinuudeleilla?

Kuulostaako tutulta?

Onnellisena sulla voi olla kaksi vaihtoehtoa ruoanlaiton suhteen:

A) Tunnistat, että ruoanlaitto ei juuri nyt huvita, joten ulkoistat ruoanlaiton tältä päivältä hyvällä omallatunnolla ja kokkaat sitten, kun se tuntuu jälleen mieluisalta. Näin voit käyttää kaupassakäynnistä ja ruoanlaitosta jääneen ajan johonkin paljon mielekkäämpään ja pysyt hyvässä vireessä.

B) Innostut ruoanlaitosta ja haluat kokeilla välillä jotain uutta. Etsit mielenkiintoisia reseptejä netistä tai lähdet ruokakauppaan inspiroitumaan. Tuoksuttelet eri yrttejä ja hedelmiä he-vi-osaston väriloisteessa ja teet valinnat hyvän fiiliksen mukaan. Katselet innostuneena kaupan uutta tuotevalikoimaa ja pohdit mitä kaikkea kivaa niistä voisikaan valmistaa seuraavilla kerroilla. Valmistat ruoan ja nautit sen syömisestä jokaisella aistilla, sillä tiedät, että myös annoksen ulkonäköön kannattaa panostaa välillä.

Kumpi sä ruoanlaittaja sä haluaisit olla jatkossa?

Mitä onnellisuus tarkoittaa?

Onnellisuusvalmentaja

Onnellisuus on yksinkertaisesti sun kokemus siitä, että sun elämä tuntuu hyvältä ja mielekkäältä.

Kuitenkin hektisessä nykymaailmassa sun kyky määritellä sun onnellisuus on voinut jäädä muiden kiireiden jalkoihin ja siksi voi tuntua, että et ole enää onnellinen.

Kuten tiedetään, niin onnellisuus vähentää sun stressitilaasi ja auttaa parantamaan fyysistä terveyttäsi monin keinoin, siksi se on erityisen tärkeää. Onnellisena sä jaksat esimerkiksi harrastaa liikuntaa säännöllisesti joka juuri parantaa tuota sun fyysistä kuntoa ja samalla alentaa stressiä ja tuo lisää mielihyvää.

Onnellisuus ei ole mikään taikatemppu, onnellisuus on sarja valintoja, joiden ohjaksissa sinä olet itse.

Onnellisuusvalmentaja arjen apunasi

Onnellisuusvalmentaja

Onnellisuusvalmennuksessa autan sua määrittämään uudelleen sen, mikä oikeastaan tekee sut onnelliseksi, millä tavoin sä voit löytää onnellisuuden uudelleen, sekä autan raivaamaan tieltä onnellisuuden esteitä.

Nämä ovat pieniä, mutta valtavan tärkeitä oivalluksia sulle, joka haluat parantaa arkeasi, olla onnellisempi ja löytää Minä 2.0 -version itsestäsi.

Eli mitä siis teen onnellisuusvalmentajana? Yksinkertaisesti autan ja opetan sua auttamaan itseäsi. Eli, jos otetaan vaikka tuo alun ruoanlaittoesimerkki: Mä autan sua keksimään itsellesi sopivan tavan hoitaa arkinen askare lisäämällä samalla onnellisuuttasi ja tyytyväisyyttä elämääsi. Eli valmennukset ovat aina uniikkeja ja niiden sisältö muokkautuu aina henkilökohtaisesti valmennettavan tarpeiden mukaiseksi.

Mä pystyn tähän! -valmennus sopii muuten loistavasti Onnellisuusvalmennukseksi! Kannattaa kokeilla avoimin mielin ja matalalla riskillä, jos vähänkään tuntuu siltä, että haluaisit lisää onnellisuutta ja hyvinvointia sun elämään.

Nähdään valmennuksessa!

-Mia

Onnellisuusvalmentaja ja Työelämän Personal Trainer

Seuraa minua Instagramissa tai Facebookissa saadaksesi paljon todella tärkeitä oivalluksia ja ajatuksia itseäsi varten!

 Olethan jo ladannut itsellesi ilmaisen pikaoppaan Onnellisempaan elämään?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.