Lupa olla onnellinen

Lupa olla onnellinen?

Ootko sä koskaan miettinyt, että onko sulla lupa olla onnellinen? Jos oot, niin ootko miettinyt mistä tällainen ajatus johtuu?

Käyn tässä artikkelissa läpi sitä, kenellä on lupa olla onnellinen ja miksi.

Milloin on lupa olla onnellinen?

Sulla on lupa olla onnellinen juuri nyt ja tässä elämänvaiheessa. Elämäntilanteet ja onnellisuuden kokemukset vaihtelee, eikä sun tarvitse koskaan kysyä edes itseltäsi lupaa olla onnellinen.

Myös vaikeissa elämäntilanteissa sulla on lupa olla onnellinen. Joskus ihminen voi hämmentyä siitä, että surun, pelon tai väsymyksen keskellä saattaa tuntea hetkittäin itsensä onnelliseksi. Ensimmäinen rektio siitä voi olla syyllisyys – ”Enhän mä voi tuntea nyt näin”! Kyllä voit, usko mua. Ne ovat niitä valonpilkahduksia, jotka pitävät meidät kiinni elämässä.

Oli tilanteesi mikä tahansa tällä hetkellä, niin sä voit hyvällä omalla tunnolla olla onnellinen.
Sun ei tarvitse selitellä sitä kenelläkään, eikä mitenkään – Ei edes itsellesi!

Opetetut uskomukset

Mä törmään ihan liian usein valmennustyössäni siihen ihmeelliseen olettamukseen, että ensin pitäisi kokea jotain kamalaa tai jotenkin kärsiä, että vasta sen jälkeen olisi yleisesti hyväksyttävää olla onnellinen.

Meihin suomalaisiin on istutettu sellainen sisäinen ajatus, että jos et ole kokenut vähintään vakavaa sairautta, konkurssia, riitaisaa avioeroa, läheisen menettämistä, väkivaltaa tai muuta jotain yhtä traagista, niin sulla ei tosiaankaan ole lupa olla onnellinen. Eikä ainakaan oikeutta näyttää sitä.

Jos erehdyt näyttämään onnellisuutesi, niin olet vähintäänkin leuhka, ylimielinen, koppava tai “Mikä sekin luulee olevansa”.

Johan perisuomalainen sanontakin ohjaa meitä, että:

“Kell’ onni on, se onnen kätkeköön”

Toinen yleinen olettamus johon törmään usein on se, että ei uskalleta näyttää omaa onnellisuuttaan, koska jollain muulla menee huonosti. Siis apua, ainahan jollain muulla menee huonommin ja jollain toisella taas paremmin, ei sitä voi pitää minään vertailukohtana. Et sä voi loukata ketään toista sillä, että sä olet onnellinen.
Tiedäthän sä sen, että sun onnellisuus ei tosiaankaan ole keltään muulta pois?

Kurjuuden kokemus tarttuu helposti, mutta myös hyväntuulisuus ja onnellisuus tarttuu.
Parhaimmillaan se, että sä olet onnellinen, voi saada jonkun muunkin kokemaan onnellisuutta.

Miten päästä eroon uskomuksista?

Monen valmennusasiakkaani kanssa olen törmännyt tähän samaan ilmiöön, että heidän ja onnellisen elämän välissä ovat olleet edellisten sukupolvien kasvattamat pinttyneet uskomukset siitä, ettei heillä ole oikeutta olla onnellinen.

Onnellisuusvalmennuksessa olemme päässeet turvallisesti purkamaan näitä uskomuksia palasiksi löytämällä uusia näkökulmia omannäköiseen elämään.

Kyse on jokaisen asiakkaani kohdalla ollut ajatuksesta ja kokemuksesta, ei todellisesta faktasta.

Jo pelkästään se, että valmennusasiakkaani ovat saaneet uusia oivalluksia ja näkökulmia, on auttanut heitä uskomattomalla tavalla onnellisempien kokemusten lisäämisessä oman elämänsä suhteen.

Niin pieni, mutta sitäkin tärkeämpi asia…

Mitä ajatuksia tää kirjoitus sussa herätti? Laita mulle viestiä!

-Mia

Onnellisuusvalmentaja ja Työelämän Personal Trainer

Seuraa minua Instagramissa tai Facebookissa saadaksesi paljon todella tärkeitä oivalluksia ja ajatuksia itseäsi varten!

 Olethan jo ladannut itsellesi ilmaisen pikaoppaan Onnellisempaan elämään?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.