Kiitos vuosi 2020

Kiitos vuosi 2020

Kiitos vuosi 2020. Kuulostaapa oudolta sanoa näin.

Kuitenkin kulunut vuosi antoi meille tilaa ajatella ja keskittyä omaan hyvinvointiin. Monella meistä muuttui työelämä – toisilla pakosta ja toisilla oman halun ja tarpeen ymmärrettyämme.

Aina pitäisi olla kiitollinen kaikesta, mutta rehellisyyden nimissä tänä vuonna meidän ei tarvitse olla ihan kaikesta. Meidän ei tarvitse olla kiitollisia siitä, kuinka Covid-19 runteli työ- ja yksityiselämäämme, siitä, kuinka katsoimme, kun työkaverit irtisanottiin yksi toisensa jälkeen peläten omaa vuoroamme. Tai siitä, kuinka yrittäjät mieli matalina pistivät lappuja kivijalkamyymälöiden ja ravintolojen luukulle ja myönsivät tappionsa.

Kiitollinen meidän pitää olla kuitenkin siitä, että kulunut vuosi antoi meille tilaa ajatella. Tänä vuonna syntyi myös huikeita juttuja ja vuosi suorastaan työnsi meitä kohti rohkeutta osittain pakon edessä.

Pakko ottaa esimerkiksi läheinen ravintola, jolla ei ollut kotiinkuljetusta vielä poikkeusolojen alkaessa Suomessa 18.3.2020. Kyseessä on pieni perheyritys, eikä kuljetusresurssia paljon löytynyt. 23.3.2020 ravintola ilmoitti kuitenkin paikallisessa Facebook-ryhmässä, että kotiinkuljetus on nyt järjestetty. Mainitsivat, että toimitusajat voivat hieman venyä, jos tilauksia tulee useita päällekkäin, mutta kaikki asiakkaat varmasti ymmärsivät tilanteen. He järjestivät siis viidessä päivässä sen, mitä olivat aiemmin ehkä vain haaveilleet. Se oli elinehto bisnekselle.

Voimme olla myös kiitollisia siitä, kuinka työnteko muuttui kevään suuren ja pakottavan digiloikan jälkeen. Kuinka monella suomalaisella olikaan mahdollisuus kokeilla etätyötä – myös niillä, kenen kohdalla se ei välttämättä olisi tullut ikinä mieleenkään. Kuinka moni suomalainen oppikaan käyttämään verkkoteknologiaa ja osaa nyt hyödyntää sujuvasti suomalaisten verkkokauppojen tarjontaa tai pitää entistä helpommin yhteyttä sukulaisiin ja tuttaviin.

Kuluneen vuoden aikana olen törmännyt uskomattoman moneen henkilöön, jotka ovat uskaltaneet lähteä toteuttamaan unelmiaan. Nostan hattua kaikille, jotka ovat uskaltaneet tehdä lopulta päätöksen olla tyytymättömiä nykyiseen ja hypänneet kohti tuntematonta. Uskon vahvasti, että se kannatti.

Kiitos vuosi 2020 – kaikessa kauheudessasi olit meille myös aika inspiroiva.

Mitä kaikkea vuosi 2021 tuokaan meille tullessaan, jäämme jännityksellä odottamaan.

Yleensä en tee mitään uudenvuodenlupausta, mutta tällä kertaa teen poikkeuksen. Lupaan olla jokaisen muutosta haluavan tukena vuonna 2021, laittaen peliin kaiken osaamiseni.

Hyvää ja menestyksekästä uutta vuotta jokaiselle!

Salud!

salud

-Mia

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.