Irtisanoutuminen töistä

Miten tehdä irtisanoutuminen töistä? Olen saanut paljon kyselyitä siitä, miten irtisanoutuminen kannattaa tehdä, joten kerron nämä irtisanoutumisen tärkeimmät stepit sinulle tässä artikkelissa:

Milloin voin irtisanoutua?

Miten tehdään irtisanoutumisilmoitus?

Miten ilmoitan irtisanoutumiseni työnantajalle?

Tarvitseeko irtisanoutumista perustella?

Mikä on irtisanomisaikani?

Voiko koeajalla irtisanoutua?

Voiko määräaikaisesta työsuhteesta irtisanoutua?

Onko minulla työvelvoitetta?

Joudunko karenssiin?

++ Lisäksi tein sinun käyttöösi ilmaisen ladattavan irtisanoutumisilmoituspohjan, jota voit muokata itsellesi sopivaksi!

Lisäksi tein sinun käyttöösi ilmaisen ladattavan irtisanoutumisilmoituspohjan, jota voit muokata itsellesi sopivaksi!

Milloin voin irtisanoutua?

Toistaiseksi voimassa olevasta työsuhteesta – eli toisin sanoen vakituisesta työsuhteesta voit irtisanoutua milloin tahansa halutessasi. Voit irtisanoutua myös vuosiloman, opinto-, vuorottelu-, virka- tai vanhempainvapaan aikana.

Miten tehdään irtisanoutumisilmoitus?

Irtisanoutumisilmoituksen voi tehdä suullisesti, mutta suosittelen kuitenkin aina mahdollisten myöhempien tulkintojen vuoksi tekemään irtisanoutumisen töistä kirjallisesti.

Irtisanoutumisilmoituksen tyyli on vapaa ja siihen riittää työsuhteen kannalta oleellisimmat tiedot.

Tein avuksesi valmiin pohjan, jota voit käyttää ja muokata omaan tarpeeseesi sopivaksi.

Lataa tästä ilmainen irtisanoutumisilmoituspohja >>

Miten ilmoitan irtisanoutumiseni työnantajalle?

Jos vaan mitenkään mahdollista, niin tee irtisanoutuminen töistä aina henkilökohtaisesti työnantajan edustajalle. Näin saat näppärimmin myös työnantajan edustajan kuittauksen irtisanoutumisilmoitukseesi ja samalla teillä on mahdollisuus keskustella tulevista muutoksista.

Jos tämä ei ole mahdollista, niin voit toimittaa irtisanoutumisilmoituksesi myös sähköpostilla. Muista tällöin kuitenkin pyytää työnantajan kuittaus välittömästi viestin vastaanotettuaan.

Perinteisellä postilla en suosittele missään tapauksessa irtisanoutumisilmoitusta lähetettävän, koska toimitusaika ja ilmoituksen perille asti löytäminen voi venyä ihan kohtuuttoman pitkäksi.

Tarvitseeko irtisanoutumista perustella?

Ei tarvitse. Työntekijänä sinulla ei ole velvollisuutta perustella irtisanoutumistasi, mutta kohteliaisuussyistä kannattaa toki avata vähän tilannetta myös työnantajan suuntaan.

Kannattaa muistaa, että vaikka irtisanoutuminen on aina vähän jännittävä ja joskus vaikeakin paikka itselle, niin kannattaa pyrkiä säilyttämään hyvät välit työnantajaan myös tämän jälkeen.

Et koskaan voi tietää milloin tienne taas mahdollisesti kohtaavat, vaikka konteksti olisikin silloin erilainen.

Mikä on irtisanomisaikani?

Irtisanoutuminen töistä

Irtisanoutuessasi työntekijänä irtisanomisaikasi määritellään Työsopimuslain mukaisesti, jollei työsopimuksessasi ole sovittu erikseen tästä poikkeavaa irtisanomisaikaa.

 Jos työsuhteesi on kestänyt korkeintaan viisi vuotta, on irtisanomisaikasi 14 päivää.

Jos taas työsuhteesi on kestänyt yli viisi vuotta, niin irtisanomisaikasi on yksi kuukausi.

Mikäli et noudata irtisanomisaikaasi, voit pahimmillaan joutua korvausvastuuseen työnantajan suuntaan.

Huomioithan irtisanomisajassa kaksi erittäin tärkeää asiaa:

  1. Irtisanomisaikasi alkaa kulua irtisanoutumisestasi seuraavasta päivästä lukien. Eli jos irtisanoudut vaikka kalenterikuukauden ensimmäisenä päivänä, niin työsuhteesi päättyy saman kuukauden 15. päivänä.
  2. Työsuhteesi jatkuu täysin normaalisti myös irtisanomisajan aikana, joten samat velvollisuudet ja oikeudet koskevat sinua myös irtisanoutumisaikana.

Voit kuitenkin sopia erikseen työnantajan kanssa esimerkiksi pitämättömien vuosilomien käyttämisestä irtisanomisaikanasi. Työnantaja ei kuitenkaan voi määrätä sinua käyttämään lomapäiviäsi, jollet itse halua. Ennakkoon irtisanomisajalle sovitun loman saat pitää ilman erillistä sopimista.

Voiko koeajalla irtisanoutua?

Kyllä voit. Jos työsuhteesi alkuun on sovittu enintään 6 kuukauden pituinen koeaika, niin silloin sekä sinulla, että työnantajallasi on mahdollisuus purkaa työsopimuksesi ilman irtisanomisaikaa yksipuolisella ilmoituksella.

Koeajalla irtisanoutumisen [eli työsopimuksen purkamisen] voit siis tehdä ilman irtisanomisaikaa riippumatta siitä, onko solmittu työsopimuksesi ollut tarkoitettu määräaikaiseksi tai toistaiseksi voimassa olevaksi.

Voiko määräaikaisesta työsuhteesta irtisanoutua?

Määräaikainen työsuhde sitoo sekä sinua, että työnantajaasi kirjaimellisesti määräajan mahdollisen koeajan jälkeen.

Voit irtisanoutua määräaikaisesta työsuhteestasi vain, jos siitä on sovittu erikseen työsopimuksessasi tai määräaikaisuus kestää yli viisi vuotta.

Jos muuta ei työsopimuksessa ole sovittu tai määräaikaisuus on lyhyempi kuin viisi vuotta, niin et voi irtisanoutua normaalin käytännön mukaisesti.

Voit kuitenkin aina yrittää sopia työnantajasi kanssa irtisanoutumisesta tai työsuhteen päättämisestä kesken määräajan.

Onko minulla työvelvoitetta?

Irtisanoutuminen töistä

Kyllä, normaalisti työvelvoite kestää työsuhteen loppuun asti, eli koko irtisanomisaikasi.

Joissakin tilanteissa [esimerkiksi kilpailijalle siirryttäessä] työnantajasi voi vapauttaa sinut työvelvoitteestasi.

Mikäli työvelvoitteesi työnantajan puolesta päätetään keskeyttää irtisanomisajaksesi tai kesken sitä, niin muistathan jälleen työsuhteesi velvollisuuksien ja oikeuksien jatkuvan tästä huolimatta.

Et siis saa esimerkiksi aloitta työskentelyä uudessa työpaikassa ja näin aiheuttaa vahinkoa nykyiselle työnantajallesi. Eli edellisen työsuhteen on päätyttävä ennen uuden alkamista.

Joudunko karenssiin?

Mikäli irtisanoudut ilman pätevää syytä, eikä sinulla ole tiedossa heti uutta työtä, niin kannattaa varautua etukäteen taloudellisesti mahdolliseen enintään 90 päivän mittaiseen karenssiin työsuhteesi päätyttyä.

Toivottavasti pääset näillä tiedoilla hyvin eteenpäin ja tiedät nyt miten tehdään irtisanoutuminen töistä.

Mikäli jokin jäi mietityttämään tai haluat kysyä jotain, niin laita minulle viestiä tai varaa saman tien aika Kompaktiin 15 minuutin työelämävalmennukseesi.

-Mia

P.s. Seuraa minua Instagramissa, Facebookissa tai LinkedInissa ja saat paljon todella tärkeitä vinkkejä tulevaisuuttasi varten!

P.p.s Olethan jo ladannut itsellesi ilmaisen pikaoppaan alanvaihtoon?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.